Veel kinderen hebben moeite met concentreren, plannen of omgaan met prikkels. Bij Psychofysiek helpen we kinderen om meer rust, grip en overzicht te vinden – via een aanpak die werkt in de praktijk.
Snel afgeleid, altijd in beweging, vergeten wat je net nog wilde doen, of al je spullen kwijt zijn voordat de dag goed en wel is begonnen — het zijn signalen die kunnen wijzen op aandachtsproblemen bij kinderen. Soms heeft een kind moeite met concentreren vanwege ADHD of impulsiviteit, maar ook stress, overprikkeling of ingrijpende veranderingen kunnen ervoor zorgen dat het focussen niet lukt.
Bij Psychofysiek kijken we verder dan het gedrag. We zoeken samen met ouders en kind naar de oorzaak van de concentratieproblemen, en wat er nodig is om meer rust en overzicht te krijgen. Onze aanpak is ervaringsgericht: niet alleen praten over plannen en focus, maar het ook echt doen en oefenen. Dat doen we bijvoorbeeld met psychomotorische therapie (PMT), waarin kinderen spelenderwijs leren omgaan met afleiding, prikkels en impulsiviteit.
Kinderen leren:
Beter herkennen wanneer hun aandacht afdwaalt
Technieken om weer terug te schakelen naar de taak
Hoe ze kunnen plannen en structureren op een manier die bij hen past
Om te gaan met frustratie als iets niet lukt
Of je kind nu snel is afgeleid, moeite heeft om stil te zitten, of juist urenlang verdwijnt in zijn of haar eigen wereld — we stemmen de behandeling af op de behoefte en het tempo van je kind. Want concentratie verbeteren bij kinderen vraagt om maatwerk, vertrouwen en een aanpak die verder gaat dan alleen praten.
In onze blog delen we handige tips, adviezen en inzichten over mentale gezondheid. Laat je informeren en inspireren!
Als je kind dagelijks vastloopt op school, thuis of sociaal gebied door aandachtsproblemen, is het goed om professionele hulp te overwegen.
Nee, concentratieproblemen kunnen ook komen door stress, trauma, slaaptekort, overprikkeling of grote veranderingen in het leven van een kind.
We werken ervaringsgericht, vaak met PMT of andere actieve werkvormen, om kinderen vaardigheden te leren zoals focussen, plannen en omgaan met prikkels.
Ja, we betrekken ouders actief en kunnen – met toestemming – contact onderhouden met school als dat helpt bij het creëren van structuur en steun.
In veel gevallen wel, via de jeugdwet of zorgverzekering. Neem contact met ons op om samen te bekijken hoe het zit in jouw situatie.
of bel ons op 0853 – 03 10 96