Over Psychofysiek

"Je leert het door het te doen". Deze uitspraak heb je vast veel vaker gehoord. Toch wordt binnen de geestelijke gezondheidszorg weinig gewerkt met echt "doen". Therapie betekent meestal dat je heel lang praat over je problemen. Naar ons idee kon dat beter. Wij zagen dat mensen soms jaren in therapie konden zitten, maar dat zij het gevoel hadden dat ze niet vooruitkwamen. Naar ons idee is dat logisch. Want, als jij voor angstklachten of woede therapie krijgt waarbij je deze angst of woede nooit in de therapie meemaakt, dan is de kans groot dat dit niet zal veranderen. 

Onze therapie richt zich daarom op ervaren en doen. Bij onze therapie staat het veilig (!) ervaren van dezelfde emoties en spanning centraal om vervolgens daar op een gezonde manier mee om te leren gaan. Dat doen we dus door daadwerkelijk bezig te zijn. Bijvoorbeeld door te boksen, door rollenspellen, door touwklimmen, boogschieten, theater, voetballen, hardlopen, runningtherapie, gewichtheffen of ontspanningsoefeningen. Dat combineren we vaak met bekende therapievormen, zoals cognitieve gedragstherapie, schematherapie of traumaverwerking in de vorm van EMDR. 

Om de kwaliteit van onze zorg te waarborgen zijn onze behandelaren geregistreerd als behandelaar, ondermeer bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB), het Nederland Instituut voor Psychologen (NIP), de Stichting Kwaliteitskader Jeugdzorg (SKJ), de Nederlandse Vereniging Gezins- en Relatietherapie (NVGR) en het Registerplein Agogen. De organisatie beschikt over het HKZ-keurmerk Zorg en Welzijn (HKZ 165:2018). Psychofysiek is onderdeel van Intravant. Intravant is een organisatie voor begeleiding, behandeling, (job)coaching, training en consultatie in de domeinen jeugdzorg, onderwijs, GGZ, GHZ en arbeidsintegratie. Cliënten die bij Psychofysiek in behandeling zijn kunnen in veel gevallen ook terecht op de zorgboerderij, bij de jobcoaching of bij de ambulante ondersteuning van Intravant. 

Psychofysiek / Intravant is gecontracteerd voor Jeugdzorg in de regio' s Zuid-Holland-Zuid (Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht, Vijfheerenlanden, Zwijndrecht), Lekstroom (Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein, Vijfheerenlanden)West-Brabant-Oost (Alphen-Chaam, Altena, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout) en Rivierenland (Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West-Betuwe, West-Maas en Waal, Zaltbommel). Voor volwassenen bieden wij behandeling in samenwerking met Praktijk De Burcht in Werkendam, BijBram in Ameide en onder regie van psychiater Jules Tielens middels 500cc. Ook is in een aantal gevallen behandeling mogelijk middels de aanvullende verzekering, informeer hierover bij uw verzekering. 

 

Cliënten kunnen meebeslissen over de koers van de organisatie vanuit de cliëntenraad. Wil je meedenken? Stuur ons dan een berichtje, we stellen dat heel erg op prijs! 

Mocht je onverhoopt ontevreden zijn over iets? Dan kun je terecht bij de klachtfunctionaris, deze kun je hier een mailtje sturen, ons klachtenbeleid vindt je hier. De mailing is vertrouwelijk tussen jou en de klachtfunctionaris.

 

 

TEAM

C03185F4-F33D-43B6-B610-088AD1934812_1_2

Ik ben Sam. Ik ben psycholoog (M.Sc.) en werk lichaam- en bewegingsgericht. Ook geef ik EMDR, Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Schema-therapie en Gezins- en Relatietherapie (SKJ).

thumbnail_20200703_214306_edited.jpg

Marleen

-

Gezinsbegeleider

Ik ben Marleen. 

Ik geef ambulante

gezinsbegeleiding en jeugd- en opvoedhulp vanuit mijn functie als Systemisch Werker (SKJ). Ook geef ik training op het gebied van arbeids(re)-integratie en scholen.

F4E0A1BE-42CB-4F88-A1AF-988E83B1B636_1_2

Meijndert

-

PMT-er & Systeemtherapeut

Ik ben Meijndert.

Ik ben

 Psychomotorisch Therapeut (M.A.) met focus op agressie- en spanningsregulatie en trauma-verwerking. Ook geef ik Gezins- en Relatietherapie en Jeugd- en Opvoedhulp (SKJ). 

MicrosoftTeams-image%2520(1)_edited_edit

Bram

-
PMT-er & Bewegingsagoog

Ik ben Bram.

Ik ben Bewegings-agoog met specialisatie binnen het speciaal onderwijs en PMT-er voor de doelgroep kinderen. 

Sam

-

Psycholoog & Systeemtherapeut

MicrosoftTeams-image_edited_edited.jpg

Ruth

-

PMT-er

Ik ben Ruth. Ik ben psychomotorisch therapeut i.o. met een specialisatie binnen het voortgezet onderwijs. Ik geef diverse vormen van therapie en training om voortijdig schoolverlaten te voorkomen. 

Medewerker

Edith

Office Manager

Ik ben Edith, office manager en administratief medewerker

Heb je vragen over aanmeldingen, administratie en afspraken? Ik sta je graag te woord. 

Voetbal spelen

Vacature Psychomotorisch Therapeut / Vaktherapeut

Wij zoeken een Psychomotorisch Therapeut / Vaktherapeut met affiniteit met bewegen. Jij hebt een bachelor of master diploma vaktherapie en bent in bezit van een rijbewijs, wij van het leukste behandelteam van Nederland. Meer weten? Kijk hier of stuur ons een bericht

AGB-code: 94-063829
BPSW: 612997
SKJ: 110026866

FVB/NVPMT: 109455
Registerplein: 461033052
KVK: 63495775

  • Facebook Psychofysiek
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

Telefonisch bereikbaar op

0853-03 10 96

Ma t/m Vr: 8:30-18:00

of mail naar

info@psychofysiek.nl

Post: Dorpsweg 126c

4223NH Hoornaar

Bezoek: Op afspraak in Gorinchem, Utrecht, Leerdam, Hoornaar, Almkerk, Nieuwendijk, Werkendam, Vianen, Ameide, Arkel

Algemene voorwaarden van toepassing. Psychofysiek is onderdeel van Intravant. © 2020. Design by mlein.nl