top of page

 Over Psychofysiek 

"Je leert het door het te doen". Deze uitspraak heb je vast veel vaker gehoord. Toch wordt binnen de geestelijke gezondheidszorg weinig gewerkt met echt "doen". Therapie betekent meestal dat je heel lang praat over je problemen. Naar ons idee kon dat beter. Wij zagen dat mensen soms jaren in therapie konden zitten, maar dat zij het gevoel hadden dat ze niet vooruitkwamen. Naar ons idee is dat logisch. Want, als jij voor angstklachten of woede therapie krijgt waarbij je deze angst of woede nooit in de therapie meemaakt, dan is de kans groot dat dit niet zal veranderen. 

Onze therapie richt zich daarom op ervaren en doen. Bij onze therapie staat het veilig (!) ervaren van dezelfde emoties en spanning centraal om vervolgens daar op een gezonde manier mee om te leren gaan. Dat doen we dus door daadwerkelijk bezig te zijn. Bijvoorbeeld door te boksen, door rollenspellen, door touwklimmen, boogschieten, theater, voetballen, hardlopen, runningtherapie, gewichtheffen of ontspanningsoefeningen. Dat combineren we vaak met bekende therapievormen, zoals cognitieve gedragstherapie, schematherapie of traumaverwerking in de vorm van EMDR. 

Om de kwaliteit van onze zorg te waarborgen zijn onze behandelaren geregistreerd als behandelaar, ondermeer bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB), het Nederland Instituut voor Psychologen (NIP), de Stichting Kwaliteitskader Jeugdzorg (SKJ), de Nederlandse Vereniging Gezins- en Relatietherapie (NVGR) en het Registerplein Agogen. De organisatie beschikt over het HKZ-keurmerk Zorg en Welzijn (HKZ 165:2018) en een GGZ Kwaliteitsstatuut. De organisatie heeft een Raad van Toezicht en een WTZi-toelating.

 

Psychofysiek bestaat sinds 2015 en is een organisatie voor begeleiding, behandeling, (job)coaching, training en consultatie in de domeinen jeugdzorg, onderwijs, GGZ, GHZ en arbeidsintegratie. 

Psychofysiek is gecontracteerd voor Jeugdzorg in de regio' s Zuid-Holland-Zuid (Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht, Vijfheerenlanden, Zwijndrecht), Lekstroom (Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein, Vijfheerenlanden)West-Brabant-Oost (Alphen-Chaam, Altena, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout), Rivierenland (Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West-Betuwe, West-Maas en Waal, Zaltbommel) en Midden-Holland (Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas). Voor volwassenen bieden wij GGZ- en S-GGZ behandeling vanuit de Zorgverzekeringswet aan. Regionaal werken zij samen met Psychologenpraktijk PerspectiefPraktijk De Burcht, BijBram en Yulius

 

Patiënten kunnen meebeslissen over de koers van de organisatie vanuit de patiëntenraad. Wil je meedenken? Stuur ons dan een berichtje, we stellen dat heel erg op prijs! 

Mocht je onverhoopt ontevreden zijn over iets? Bespreek dit dan met je hulpverlener, ook kun je terecht bij onze vertrouwenspersoon. Kom je er niet uit? Dan kun je terecht bij de klachtfunctionaris van Stichting Klachtenregeling, ons klachtenbeleid vind je hier

 

Over Ons - Contractering
Intravant

Zorgverleners

339A0211.JPG

Pieta

Klinisch Psycholoog & Kinder- en Jeugd-psycholoog

Ik ben Pieta. Bij Psychofysiek werk ik als regiebehandelaar met zowel kinderen als volwassenen. Ook ben ik opgeleid als Advanced Sensorymotor Psychotherapist, een lichaamsgerichte behandeling voor  dissociatie stoornissen (DIS), trauma en hechting.

PF-Illustraties-Verwijzer-1_edited.png

Vera

Orthopedagoog

Ik ben Vera. Ik ben orthopedagoog en gebruik beweging, waaronder mijn ervaring uit het circus, voor behandeling. 

339A0031.JPG

Sam

Psycholoog & Systeemtherapeut

Ik ben Sam. Ik ben psycholoog (M.Sc.) en werk lichaam- en bewegingsgericht. Ook geef ik EMDR, Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Schema-therapie en Gezins- en Relatietherapie (SKJ).

339A0012.JPG

Kirsten

Danstherapeut 

Ik ben Kirsten. Ik ben als Danstherapeut 

werkzaam bij Psychofysiek. 

339A0075.JPG

Titia

Vaktherapeut (Psychomotorische Therapie) PMT / Cognitief Gedragstherapeutisch Werker

Ik ben Titia. Ik werk als PMT-er en heb veel kennis en ervaring over sensorische integratie bij kinderen en volwassenen. Ook ben ik cognitief gedragstherapeut. 

339A0037.JPG

Jade

Vaktherapeut Dramatherapie

Ha! Ik ben Jade. Ik ben vaktherapeut Drama en een bezige bij. Als behandelaar help ik zowel volwassenen én kinderen.

339A0055.JPG

Clasina

Ambulant Begeleider

Ik ben Clasina. Ik werk sinds 2015 bij Psychofysiek. Ik ben ambulant begeleider. Ik ben opgeleid als docent, nu begeleid ik vooral mensen rondom zorg en onderwijs. 

339A0077.JPG

Silvia

Beeldend Therapeut

Ik ben Silvia. Ik werk als beeldend therapeut en geef lichaam- en ervaringsgerichte groepstherapie. 

339A0018.JPG

Esmee

Psychotherapeut

Mijn naam is Esmée. Van huis uit ben ik orthopedagoog en later opgeleid psychotherapeut. Ik werk als therapeut en als regiebehandelaar, en heb daarin een grote interesse in lichaamsgerichte behandelvormen. Ik mijn vrije tijd boks ik graag.

339A0003.JPG

Meijndert

PMT-er & Systematisch Jeugdhulpverlener

Ik ben Meijndert.

Ik ben Psychomotorisch Therapeut (M.A.) met focus op agressie- en spanningsregulatie en trauma-verwerking. Ook geef ik Gezins- en Relatietherapie en Jeugd- en Opvoedhulp (SKJ). 

339A0057.JPG

Simone

Psycholoog & Systeemtherapeut

Ik ben Simone. Als behandelaar werk ik zowel individueel met volwassenen als met jeugdigen en gezinnen met systeemproblematiek. 

339A0007.JPG

Lieke

Vaktherapeut Psychomotorische Therapie (PMT) / Systemisch Werker

Ik ben Lieke. Ik ben als PMT-er werkzaam, zowel individueel als met gezinnen middels Gezins-PMT. Ik zet onder andere bokstherapie in bij jeugdigen en gebruik meerdere systeem-interventies. 

index_edited.jpg

Elisa

Ambulant Begeleider

Ik ben Elisa. Ik werk als ambulant begeleider bij mensen thuis. Als GGZ-agoog begeleid ik jeugdigen, volwassenen en gezinnen met maatschappelijke problematiek

339A0004.JPG

Vincent

Vaktherapeut Psychomotorische Therapie

Ik ben Vincent. Ik ben psychomotorisch therapeut en werk vooral met jeugdigen en gezinnen rondom complexe gezinssituaties. 

339A0059.JPG

Simone

Psycholoog

Ik ben Simone. Ik werk met gezinnen en individueel, met name lichaamsgericht. In mijn behandeling gebruik ik onder andere paardencoaching in combinatie met psychologische hulpverlening. 

339A0082.JPG

Thirza

Psychomotorisch Therapeut

Ik ben Thirza. Ik specialiseer me in trauma-gerelateerde problemen en emotieregulatie. Ik geniet van het werken met jongeren en volwassenen en zet vooral lichaamsgerichte therapieën in om diepgang te bereiken."

Henrik-Keijer--300x300_edited.jpg

Henrik

Psychiater / Systeemtherapeut

Ik ben Henrik en Psychiater bij Psychofysiek. Ik kijk nooit alleen naar de medicijnen, maar ook naar de context van iemand zijn problemen. Daarbij ben ik opgeleid als systeemtherapeut.

NaderFatehi_edited.jpg

Nader

(Verslavings)Arts

Ik ben Nader. Als Arts/Verslavingsarts ben ik betrokken in het geval van medicamenteuze behandelingen. 

Schermafbeelding 2021-05-07 om 10.16.17.png

Marieke

Vaktherapeut (Drama/PMT en Spel-therapie) & Systemisch Werker

Ik ben Marieke. Ik ben vaktherapeut drama en werk vooral lichaam- en bewegingsgericht. Ik ben ook Speltherapeut en geef Rots & Water-trainingen. Naast vaktherapeut ben ik systemisch werker (SKJ). 

339A0013.JPG

Willemijn

Vaktherapeut (Psychomotorische Therapie)

Ik ben Willemijn. Ik ben psychomotorisch therapeut. Binnen mijn werk gebruik ik veel sport en spelvormen. Ik geef diverse vormen van therapie en training, zowel aan kinderen, jongeren als volwassenen.

339A0025.JPG

Aafke

Vaktherapeut (Psychomotorische Therapie en Speltherapie)

Ik ben Aafke. Ik ben zowel psychomotorisch therapeut als speltherapeut bij Psychofysiek, ik behandel zowel kinderen als volwassenen. 

339A0052.JPG

Emmy

Vaktherapeut Psychomotorische Therapie

Hoi! Ik ben Emmy en ik ben Psychomotorisch Therapeut. Samen met Lieke en Titia werk ik met name in Voorthuizen.

339A0087.JPG

Rick

Psycholoog

"Ik ben Rick en ik ben psycholoog. In mijn werk pas ik diagnostische methoden, naast lichaam- en ervaringsgerichte methodieken. 

1583411303166.jpeg

Merel

Begeleider

Ik ben Merel. Met een achtergrond in de zorg en dagbesteding, richt ik me op het creëren van een ondersteunende  omgeving voor mensen met verschillende behoeften. Mijn ervaring strekt zich uit van het werken met mensen met verstandelijke beperkingen en gedragsproblematiek tot het aanbieden van educatieve ondersteuning.

339A0066.JPG

Hanne

Psycholoog

Hallo, ik ben Hanne! Ik ben Lichaamsgericht Psycholoog en werk graag met ervaringsgerichte behandelvormen.

PF-Illustraties-Verwijzer-1_edited.png

Jannetje

Psychotherapeut

Ik ben Jannetje. Ik ben als psychotherapeut betrokken bij Psychofysiek en werk met name rondom Woerden.

339A0061.JPG

Anne

Vaktherapeut (Muziektherapie)

Hoi ik ben Anne! Ik ben Muziektherapeut en gebruik muziek als ervaringsgerichte behandelvorm. In mijn vrije tijd ben ik muzikant.

339A0040.JPG

Teun

Vaktherapeut Drama

Ik ben Teun,  dramatherapeut bij Psychofysiek. Mijn specialiteit ligt in het werken met mensen met sociale angst. Door middel  rollenspel en improvisatie, streef ik ernaar om een veilige ruimte te creëren waarin mensen hun emoties kunnen verkennen en hun zelfbewustzijn kunnen vergroten. 

339A0070.JPG

Dana

Vaktherapeut Psychomotorische Therapie

Ik ben Dana, Psychomotorisch Therapeut en Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Ik geef bewegingstherapie in zowel individueel als groepsverband.

PF-Illustraties-Verwijzer-1_edited.png

Sanne

Ambulant Begeleider

Ik ben Sanne. Ik ben werkzaam als ambulant begeleider. Ook ben ik degene die kennismaking en intake verzorgt rondom begeleiding.

339A0022.JPG

Sarah

Vaktherapeut Drama

Ik ben Sarah. Ik werk veel met de thema's eigenwaarde, weerbaarheid en emotieregulatie, met name met jeugdigen.

PF-Illustraties-BG_3x.png

VACATURE

Psychomotorisch Therapeut

Wij zoeken een Psychomotorisch Therapeut / Vaktherapeut met affiniteit met bewegen. Jij hebt een bachelor of master diploma vaktherapie en bent in bezit van een rijbewijs, wij van het leukste behandelteam van Nederland. Meer weten? Kijk hier of stuur ons een bericht! 

 Ondersteuning 

PF-Illustraties-Verwijzer-1_edited.png

Nadia

Officemanager

Ik ben Nadia, officemedewerker en administratief medewerker. Heb je vragen over aanmeldingen, administratie en afspraken? Ik sta je graag te woord.

339A0003.JPG

Meijndert

Bestuur

Ik ben Meijndert en ik ben algemeen bestuurder bij Psychofysiek. Naast mijn werk als therapeut vorm ik samen met Sam en de Raad van Toezicht het bestuur.

PF-Illustraties-Verwijzer-1_edited.png

CBKZ

Klachtenfunctionaris

Dag. Naast de interne medewerkers hebben wij een externe klachtfunctionaris. Deze werkt dus niet bij ons, waardoor je onpartijdig bij hen terecht kunt, Kom je er met de zorgverlener of de vertrouwenspersoon niet uit, dan kun je hen een mailtje te sturen. 

339A0045.JPG

Adrie

Officemanager

Ik ben Adrie, officemedewerker op het gebied van de financiële en patiëntadministratie. 

1685357163585_edited.jpg

Ria, Frans en Jos

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht wordt gevormd door Ria Peekstok, Frans Bosch en Jos de Blok. Zij houden toezicht op het bestuur van Psychofysiek. 

339A0043.JPG

Evert

Financiële bedrijfsvoering

Ik ben Evert. In mijn rol bij Psychofysiek houd ik mij voornamelijk bezig met de financiële gezondheid, isicomanagement en strategische planning van onze organisatie. Mijn achtergrond in financiële analyse en bedrijfsvoering stelt me in staat om duurzame groei en stabiliteit te waarborgen."

PF-icons-gezin.png

Brenda, Marieke en Ruth

Patiëntenraad

Onze patiëntenraad denkt mee met de koers van Psychofysiek. Zij zijn de ogen, oren en stem van de patiënten en hun naasten die we zorg bieden.

339A0031.JPG

Sam

Bestuur

Ik ben Sam. Naast mijn werk als behandelaar ben ik bestuurder, met name voor externe zaken. Samen met de Raad van Toezicht vormen Meijndert en ik het bestuur van Psychofysiek.

20180521 Foto Wout Bunt_bewerkt.jpg

Wout

Vertrouwenspersoon

Ik ben Wout. Ben je ontevreden? Heb je een klacht? Voel jij je niet gehoord en kom je er met je behandelaar of begeleider niet uit? Ik sta je graag te woord om te kijken hoe ik je kan helpen. Je kunt mij een mailtje sturen, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

bottom of page