top of page

Over Psychofysiek

"Je leert het door het te doen". Deze uitspraak heb je vast veel vaker gehoord. Toch wordt binnen de geestelijke gezondheidszorg weinig gewerkt met echt "doen". Therapie betekent meestal dat je heel lang praat over je problemen. Naar ons idee kon dat beter. Wij zagen dat mensen soms jaren in therapie konden zitten, maar dat zij het gevoel hadden dat ze niet vooruitkwamen. Naar ons idee is dat logisch. Want, als jij voor angstklachten of woede therapie krijgt waarbij je deze angst of woede nooit in de therapie meemaakt, dan is de kans groot dat dit niet zal veranderen. 

Onze therapie richt zich daarom op ervaren en doen. Bij onze therapie staat het veilig (!) ervaren van dezelfde emoties en spanning centraal om vervolgens daar op een gezonde manier mee om te leren gaan. Dat doen we dus door daadwerkelijk bezig te zijn. Bijvoorbeeld door te boksen, door rollenspellen, door touwklimmen, boogschieten, theater, voetballen, hardlopen, runningtherapie, gewichtheffen of ontspanningsoefeningen. Dat combineren we vaak met bekende therapievormen, zoals cognitieve gedragstherapie, schematherapie of traumaverwerking in de vorm van EMDR. 

Om de kwaliteit van onze zorg te waarborgen zijn onze behandelaren geregistreerd als behandelaar, ondermeer bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB), het Nederland Instituut voor Psychologen (NIP), de Stichting Kwaliteitskader Jeugdzorg (SKJ), de Nederlandse Vereniging Gezins- en Relatietherapie (NVGR) en het Registerplein Agogen. De organisatie beschikt over het HKZ-keurmerk Zorg en Welzijn (HKZ 165:2018) en een GGZ Kwaliteitsstatuut. De organisatie heeft een Raad van Toezicht en een WTZi-toelating.

 

Psychofysiek is in 2015 begonnen onder de naam Intravant en is een organisatie voor begeleiding, behandeling, (job)coaching, training en consultatie in de domeinen jeugdzorg, onderwijs, GGZ, GHZ en arbeidsintegratie. Vanaf 2021 worden alle diensten aangeboden onder de naam Psychofysiek. 

Psychofysiek (let op: soms nog onder de naam Intravant!) is gecontracteerd voor Jeugdzorg in de regio' s Zuid-Holland-Zuid (Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht, Vijfheerenlanden, Zwijndrecht), Lekstroom (Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein, Vijfheerenlanden)West-Brabant-Oost (Alphen-Chaam, Altena, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout) en Rivierenland (Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West-Betuwe, West-Maas en Waal, Zaltbommel). Voor volwassenen bieden wij behandeling vanuit de Zorgverzekeringswet aan, maar ook in samenwerking met Praktijk De Burcht in Werkendam, BijBram in Ameide en Yulius. Ook is in een aantal gevallen behandeling mogelijk middels de aanvullende verzekering, informeer hierover bij uw verzekering. 

 

Cliënten kunnen meebeslissen over de koers van de organisatie vanuit de cliëntenraad. Wil je meedenken? Stuur ons dan een berichtje, we stellen dat heel erg op prijs! 

Mocht je onverhoopt ontevreden zijn over iets? Bespreek dit dan met je hulpverlener, ook kun je terecht bij onze vertrouwenspersoon. Kom je er niet uit? Dan kun je terecht bij de klachtfunctionaris van Stichting Klachtenregeling, ons klachtenbeleid vindt je hier

 

Over Ons - Contractering
Intravant

TEAM BEHANDELING

C03185F4-F33D-43B6-B610-088AD1934812_1_2

Sam

-

Psycholoog & Systeemtherapeut

Ik ben Sam. Ik ben psycholoog (M.Sc.) en werk lichaam- en bewegingsgericht. Ook geef ik EMDR, Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Schema-therapie en Gezins- en Relatietherapie (SKJ).

F4E0A1BE-42CB-4F88-A1AF-988E83B1B636_1_2

Meijndert
-
PMT-er & Systemisch Jeugdhulpverlener

Ik ben Meijndert.

Ik ben

 Psychomotorisch Therapeut (M.A.) met focus op agressie- en spanningsregulatie en trauma-verwerking. Ook geef ik Gezins- en Relatietherapie en Jeugd- en Opvoedhulp (SKJ). 

Willemijn

Psychomotorisch Therapeut

 Ik ben Willemijn. Ik ben psychomotorisch therapeut. Binnen mijn werk gebruik ik veel sport en spelvormen. Ik geef diverse vormen van therapie en training, zowel aan kinderen, jongeren als volwassenen.

Marieke
-
Vaktherapeut (Drama/PMT en Spel-therapie) & Systemisch Werker

Ik ben Marieke. Ik ben vaktherapeut drama en werk vooral lichaam- en bewegingsgericht. Ik ben ook Speltherapeut en geef Rots & Water-trainingen. Naast vaktherapeut ben ik systemisch werker (SKJ). 

Mitch
-
Psychomotorisch Therapeut

Ik ben Mitch en ik ben vooral in Gouda en Schoonhoven, zowel met kinderen, jongeren als volwassenen. Ik werk zowel individueel als systemisch, wat betekent dat ik het hele gezin bij de behandeling betrek.

MicrosoftTeams-image%2520(1)_edited_edited.jpg

Bram
-
Bewegingsagoog & Groepstrainer

Ik ben Bram. Ik ben Bewegings-agoog met specialisatie binnen het speciaal onderwijs. Ook geef ik training op het gebied van weerbaarheid en groepsdynamiek aan individu en groepen in het onderwijs.

Naamloos 3.jpg

Celine
-
PMT-er

Ik ben Celine. Ik ben psychomotorisch therapeut i.o. en werk voornamelijk binnen het voortgezet onderwijs, waar in jongeren help om voortijdig schoolverlaten te voorkomen.

1604388999399.jpeg

Dana
-
PMT-er

Ik ben Dana, Psychomotorisch Therapeut i.o. en Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Ik geef bewegingstherapie in zowel individueel als groepsverband.

IMG_3403_edited.jpg

Pieta
-
Klinisch Psycholoog & Kinder- en Jeugd-psycholoog

Ik ben Pieta. Bij Psychofysiek werk ik als regiebehandelaar met zowel kinderen als volwassenen. Ook ben ik opgeleid als Advanced Sensorymotor Psychotherapist, een lichaamsgerichte behandeling voor  dissociatie stoornissen (DIS), trauma en hechting.

1516504124492_edited.jpg

Annemiek
-
Systeem-therapeut

Ik ben Annemiek, orthopedagoog en systeemtherapeut (NVRG). Ik gebruik gespreks-technieken als non-verbale methodes om gezinnen (weer) verbinding te laten krijgen. 

download.jpeg

Jules
-
Psychiater

Ik ben Jules. Ik ben als psychiater verbonden aan Psychofysiek, met name waar het om medicamenteuze behandel-vragen en deskundigheids-bevordering gaat. Als je meer wil weten over mijn werkwijze, klik dan hier.

Voetbal spelen

Vacature Psycho-motorisch Therapeut / Vaktherapeut

Wij zoeken een Psychomotorisch Therapeut / Vaktherapeut met affiniteit met bewegen. Jij hebt een bachelor of master diploma vaktherapie en bent in bezit van een rijbewijs, wij van het leukste behandelteam van Nederland. Meer weten? Kijk hier of stuur ons een bericht

TEAM BEGELEIDING

WhatsApp-Image-2018-06-21-at-18_16_571_j

Clasina

Ambulant & Individueel Begeleider

Hoi! Ik ben Clasina. Ik werk al sinds het eerste begin bij De Krachtwerkplaats. Ook ben ik ambulant begeleider. Ik ben opgeleid als docent, nu begeleid ik vooral mensen rondom zorg en onderwijs. 

index_edited.jpg

Elisa

-

Ambulant & Individueel Begeleider

Ik ben Elisa. Ik werk als ambulant begeleider bij mensen thuis en ik werk op de Krachtwerkplaats. Ik ben bijna klaar met mijn opleiding Social Work. Woensdag, donderdag en vrijdag zijn mijn werkdagen

Foto 22-10-2021 om 10.58.jpg

Derek
-
Activiteitenbegeleider

Ik ben Derek. Ik werk als activiteiten-begeleider. Dat betekent dat ik de groep begeleid, met elkaar bedenken we allerlei leuke dingen om te doen. Ik hou van bezig zijn, het liefst in de natuur. 

Sanne 

Ambulant & Individueel Begeleider

Ik ben Sanne. Ik werk op de maandag en de dinsdag, zowel bij mensen thuis als op de Krachtwerkplaats. Op woensdag ga ik naar school (Social Work). 

WhatsApp Image 2021-05-14 at 12.03.49.jp

Elles

Activiteitenbegeleider

Hoi! Ik ben Elles! Ik werkte ooit als sportdocent en in de horeca, maar sinds ik bij De Krachtwerkplaats ben zit ik helemaal op mijn plek. Ik ben activiteitenbegeleider en onderneem met de groep allemaal leuke activiteiten. 

ONDERSTEUNEND

WhatsApp Image 2021-05-04 at 11.55.28.jp

Edith

Officemanager

Ik ben Nadia, office manager en administratief medewerker. Heb je vragen over aanmeldingen, administratie en afspraken? Ik sta je graag te woord. 

20180521 Foto Wout Bunt_bewerkt.jpg

Wout
-
Vertrouwenspersoon

Ik ben Wout. Ben je ontevreden? Heb je een klacht? Voel jij je niet gehoord en kom je er met je behandelaar of begeleider niet uit? Ik sta je graag te woord om te kijken hoe ik je kan helpen. Je kunt mij een mailtje sturen, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

C03185F4-F33D-43B6-B610-088AD1934812_1_2

Sam

-

Controller/Bestuurder

Ik ben Sam. Naast mijn werk als behandelaar ben ik bestuurder en controller. Samen met de Raad van Toezicht vormen Meijndert en ik het bestuur van Psychofysiek

F4E0A1BE-42CB-4F88-A1AF-988E83B1B636_1_2

Meijndert

Dagelijks Bestuur

Ik ben Meijndert en ik ben algemeen bestuurder bij Psychofysiek. Naast mijn werk als therapeut vorm ik samen met Sam en de Raad van Toezicht het bestuur.

bottom of page