top of page

WERKWIJZE BEGELEIDING

Je kunt weleens een steuntje in de rug gebruiken. Dat steuntje in de rug is ons "Team Begeleiding". Wij bieden meerdere mogelijkheden om te zorgen dat jij de juiste ondersteuning krijgt. Vanaf 14 jaar bieden we begeleiding in een groep op onze Krachtwerkplaats (dat vinden we namelijk veel beter klinken dan "zorgboerderij",  "herstelwerkplaats" of "groepsbegeleiding"). 

De krachtwerkplaats is een unieke locatie midden in het groen, in Arkel (Gorinchem). Waar ruimte, rust, uitdaging en ontwikkeling met elkaar verbonden zijn. Binnen een groep van maximaal 12 personen kijken wij naar jou als mens. Doordat er altijd 2 begeleiders op de groep staan is er meer aandacht voor jou. We zijn er als je ons nodig hebt en supporten waar nodig. We vieren de kleine dingen en besteden aandacht aan wat jij belangrijk vind.
 

Soms heb je net dat beetje meer nodig dan alleen groepsbegeleiding. Daarom is er binnen de krachtwerkplaats ook altijd een individueel begeleider aanwezig. De individueel begeleider kijkt met je mee als je moeilijkheden ervaart binnen de groep, met activiteiten, af en toe afgeremd moet worden of soms net een duwtje in de rug nodig hebt om uitdagingen aan te gaan. We werken nauw samen met scholen, onderwijsvoorzieningen en behandeling. 

 

Toe aan een volgende stap? Als je op jezelf woont (of wil gaan wonen) bieden we ambulante begeleiding. Wil je aan het werk? Dan bieden we jobcoaching. Welke hulp je ook nodig hebt: Wij bieden de ondersteuning
 

Wil jij je aanmelden of heb je vragen? Stuur ons een bericht, bel of kijk bij "Over ons". Hier gekomen vanuit Intravant.nl? Kijk dan hier voor meer info, Vanaf 2021 worden alle diensten vanuit Psychofysiek aangeboden.

Begeleiding Groep & Dagbesteding

Wij hebben een zorgboerderij. Niet zomaar één, maar een plek waar jij terechtkunt om tot rust te komen en aan je toekomst te werken. Daarom noemen we het "De Krachtwerkplaats": een plek waar samen met onderwijs, jobcoaching, begeleiding en behandeling jij dé plek vindt om het naar je zin te hebben.

Individuele Begeleiding & Onderwijs

Op onze locatie bieden we individuele begeleiding aan jongeren. Loop jij vast of heb je ondersteuning nodig bij bijvoorbeeld onderwijs? Dan hebben wij één-op-één aandacht voor jou. Zodat jij vervolgens verder kunt in de groep, op school of op het werk. We werken hierin nauw samen met scholen, onderwijs en behandeling. 

Begeleiding Ambulant

Zelfstandig (gaan) wonen is een grote stap. Soms wil je daar ondersteuning voor. Wij begeleiden je daarbij. Bijvoorbeeld bij je geldzaken, je boodschappen doen, je huishouden op orde krijgen. Maar ook in het contact met familie, vrienden en je werk. Zodat jij jezelf kunt zijn zoals jij wil. 

Jobcoaching

Heb je het wel gezien op onze krachtwerkplaats? Mooi! Dan bieden wij jobcoaching om je naar werk te begeleiding. Samen met jou kijken we welk werk past en zorgen we dat jij de juiste begeleiding op de werkvloer krijgt. 

Werkwijze Begeleiding
IMG_1043_edited.jpg

Dagbesteding

Bij De Krachtwerkplaats in Arkel werken we met jongeren en (jong)volwassenen vanaf 14 jaar oud die wegens omstandigheden (dreigen) uit (te) vallen op school, in het gezin of op het werk. We werken waar mogelijk graag samen met ouders/opvoeders, scholen en mogelijke andere zorgverleners. Centraal staan thema's als groepsvorming en persoonlijke aandacht.

Wanneer we eenmaal kennis met je hebben gemaakt maken we met elkaar een maatwerk plan wat past bij jou situatie. In de krachtwerkplaats maken we lol, kun je werken aan school of stage opdrachten, persoonlijke leerdoelen en onderzoeken wij met elkaar wie jij bent en wie jij wilt zijn. Als individu en binnen een groep.

 

Dit doen we niet door alleen een plan te maken op papier en jou op pad te sturen. Dit doen we met elkaar. Het liefst betrekken wij de mensen om jou heen hierbij. In de groep werken we aan de doelen door met elkaar individuele en groepsactiviteiten te ondernemen. Hierbij kun je denken aan een vuurtje stoken, met elkaar de lunch bereiden, meubels te maken, creatief bezig te zijn, het terrein onderhouden of we gaan met elkaar op pad. Afgelopen jaar heeft de groep met elkaar een lasergame avond georganiseerd.

Uitgangspunt van onze Krachtwerkplaats is dat we mensen de kans op een goede toekomst willen geven. Dus: waar mogelijk met diploma en kans op werk waar jij je goed bij voelt. Kom gerust een keer langs om kennis te maken, onze (oud-)cliënten staan je ook graag te woord om uit te leggen wat De Krachtwerkplaats voor hun betekend heeft. 

Dagbesteding

Individuele Begeleiding & Onderwijs

Naast de groepsbegeleiding op onze Krachtwerkplaats bieden we individuele begeleiding en onderwijsondersteuning. Soms loop je tegen moeilijkheden aan binnen de groep, heb je weinig overzicht over activiteiten of heb je ondersteuning nodig bij je schoolwerk. Daarvoor is er een individueel begeleider. Iemand die even extra naar je luistert, met je praat en meedenkt wanneer dat nodig is.

Jouw begeleider is de schakel tussen jou, je familie, je school, werk of behandelaar. We werken nauw samen met al deze partijen. Een combinatie van begeleiding en behandeling is goed mogelijk, het voordeel van onze behandelaren is dat de lijnen kort zijn en we dus goed kunnen samenwerken. 

Begeleiding is jouw steuntje in de rug. Jij bepaalt je toekomst. Wij helpen mee. Samen met jou en je omgeving maken we het mogelijk. 

Young woman leads her horse on a rope an
Individuele Begeleiding
Werken bij venster

Ambulante begeleiding

Op jezelf (gaan) wonen is een flinke stap. Je wil zelfstandig zijn, je eigen zaken regelen. Soms kun je daar wat ondersteuning bij gebruiken. Bijvoorbeeld bij je financiën, je administratie, zaken rondom werk, school of vrijetijdsbesteding. 

Samen met jou en je omgeving kijken wij wat je nodig hebt om jezelf te kunnen redden. We maken een duidelijk plan waarin jij bepaalt wat jouw toekomst wordt. Vervolgens komen we bij jou thuis langs om je te ondersteunen. Dat kan ook als je nog bij je ouders of familie woont. 

Kom je ergens niet uit, of wil je juist vooral je verhaal doen? Je hebt een persoonlijk begeleider die voor jou klaarstaat. Samen met hem of haar bespreek je wat voor jou nodig is. Wil je meer weten? Bel gerust, of stuur ons een berichtje, we beantwoorden jouw vragen graag!

Ambulante Begeleiding
Tuinhuis

Jobcoaching

Ben je toe aan het echte werk? Dat snappen we! Als je werk zoekt is het belangrijk dat je werk voor jou ook fijn voelt. Zeker als het voor jou wat lastiger is om goed werk te vinden of vol te houden. We zijn daarvoor gecertificeerd als Jobcoach. Dat betekent dat wij jou kunnen begeleiden op de werkvloer. Samen met jou kijken we naar een baan die bij jou past. We begeleiden je in het hele proces: Dus van een vacature zoeken, tot een CV maken, solliciteren en daadwerkelijk aan de slag gaan. Het gaat er om dat jij het naar je zin hebt. Een combinatie van je bezigheden op De Krachtwerkplaats en Jobcoaching (bijvoorbeeld via stage of werk) is ook goed mogelijk. 

Jobcoaching
bottom of page