top of page

Therapie in Coronatijd

Bijgewerkt op: 6 sep. 2020

Voor iedereen in zorg/behandeling die momenteel zijn dagbesteding kwijt is, niet gebaat is bij e-health behandelen of zich realiseert dat ze waarschijnlijk niet voor opname in de kliniek terecht kunnen wanneer er iets aan de hand is.


Uit onderzoek blijkt dat de belangrijkste voorspeller voor effeciviteit bij therapie de cliënt zelf is. Cliëntfactoren (motivatie, persoonlijke doelen, betekenisgeving, copingstijlen, voorkeuren, waarden, cultuur, enz) zijn de sterkste voorspeller van therapieresultaat en verklaren een groot deel van de uitkomst. (Norcross & Lambert, 2019 en Norcross & Wampold, 2019)


Het is jijzelf die de therapie laat werken, omdat je dat wilt en dat kunt! Voor een belangrijk deel heb je het zelf in de hand. Nu dus ook, zoek rust en structuur. Eet gezond eten en probeer genoeg te bewegen.


Deze periode is voor iedereen gek en vraagt om aanpassingen, transitie gaat als vanzelfsprekend samen met stress en onzekerheid. Blijf contact met elkaar zoeken, vraag om hulp wanneer je dat nodig hebt en wees niet bang je gevoel met elkaar te delen.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page