top of page
  • edith163

Intravant wordt Krachtwerkplaats!

Hoe snel het kan gaan. Zes jaar geleden werd onze zorgboerderij Intravant opgericht met de intentie om jong en oud met een zorg- of dagbestedingsvraag een warme plek te kunnen bieden. De jaren erna groeide Intravant en vonden steeds meer mensen bij ons die plek. Maar alhoewel de intentie van ons niet veranderde, veranderde wel het karakter van de zorgboerderij. De groep op de zorgboerderij werd jonger en actiever, met een duidelijke wil verder te willen groeien in het leven. Daar pasten wij ons op aan; we ontwikkelden jobcoaching, school- en stagebegeleiding en toeleiding naar werk. Zo om aan die wens, van de inmiddels jongeren, te kunnen voldoen.


Lichaams- en bewegingsgericht De jongeren die bij ons kwamen hadden vaak een hulpvraag, dan wel zelf, dan wel hun eigen gezin. Ook daar wilden we kunnen doen wat nodig is. En zo werd een jaar geleden onze behandeltak Psychofysiek opgericht. Psychofysiek werkt lichaams- en belevingsgericht, omdat het begint met voelen. Daarbij is onze aanpak bij kind en jeugd systemisch, omdat we geloven dat problemen nooit op zichzelf staan.


“Wat een suffe naam, wij vinden het meer een Krachtwerkplaats” De jongeren op onze dagbesteding waren het niet meer eens met de naam Intravant. Ook het imago van een ‘zorgboerderij-tje’ vonden ze niet meer passend. Dat kon ruiger en stoerder! Want dat zijn zij immers toch ook? Dit zijn we eigenlijk wel met ze eens, dus vroegen we ze een nieuwe, passende naam te bedenken. Een naam die past bij wat ze doen én wie ze zijn. Die naam werd ‘ Krachtwerkplaats’ . Voluit Krachtwerkplaats @Psychofysiek. Dit omdat we wel behoeften hadden aan verbindende naam.


Psychofysiek Wij denken dat goede zorg inhoudt dat je als professional én organisatie meebeweegt met de wensen van de klant, en wanneer nodig je je aanpast. Die goede zorg proberen we iedere dag te realiseren met ons inmiddels 14-“koppige” team.260 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page